kolmapäev, 10. veebruar 2016

Muusikanädal 2016

25. jaanuarist - 1. veebruarini toimus Põltsamaa Ühisgümnaasiumis 16. muusikanädal, mille jooksul toimus kaheksa kontserti ja neli töötuba.

Ooperi, opereti ja muusikalimaailma tutvustasid meile noored ooperilauljad Tamar Nugis ja Taisi Pettai. Publik sai osa muusikateatri tõelistest pärlitest, mille vahele meie kooli vilistlane Tamar Nugis rääkis, kuidas ooperit kuulata. Tema jutt oli nii kaasahaarav, et üks väike kuulaja soovis teada, ega ta koomikuks pole mõtelnud hakata. Tamar Nugis lubas seda varianti kaaluda. Taisi Pettai pakkus publikule võimalust laulda koos temaga  filmist "Lumekuninganna ja igavene talv" tuntud lugu. Lavale julges minna Sandra Kask 4. b klassist.


Väga meeleoluka rütmishow löökpillidel andis perekond Kirss. Perepea Jaan Kirss tutvustas õpilastele erinevaid löökpille ja koos oma tütre ning pojaga demonstreeriti, kuidas neid pille meisterlikult mängida. Erko Kinguste 1. c klassist oli see julge ja õnnelik, kes koos külalistega esineda sai. Lõpulooks kutsuti lavale terve hulk õpilasi ja ühiselt esitati tore rütmiimprovisatsioon.




Muusikanädala sisse mahtus ka 1. klasside aabitsapidu, mis oli samuti täis laulu ja tantsu ning Rakvere Teatri etendus "Buratino", kus kõlas Olav Ehala muusika.

Igal muusikanädalal on üheks oodatud kontserdiks meie oma puhkpilliorkestri kontsert Urmas Mägi juhatamisel. Seekordse kontserdi pealkirjaks oli "Jalutuskäik loomaaias". Dirigent lasi lastel arvata, milliseid loomi muusikas kujutati ja jagas õigete vastuste eest välja hulga orkestri seni salvestatud plaate. Kontserdi käigus toimus helisalvestus järgmise plaadi tarvis. Orkestris mängisid kaasa ka kaks uut saksofoni, mis on saadud läbi EV100 projekti "Igal lapsel oma pill".




Lastel oli võimalik kaasa lüüa rahvamuusika töötubades. Lõõtsameeste Lembit Paali ja Allan Paali pillilugude järgi õpetas vanu tantse huvijuht Sirje Ange. Õpetaja Tuuli Jukk pani lapsed liikuma torupillimängija Maarika Markuse ja meie oma kooli lõõtsamängija Ester Musta muusika järgi.




Neljapäeva õhtul andis vägeva kontserdi ansambel Last Weekend koosseisus Miikael Haamer, Mattias Haamer ja Rando Oja. Õhtu jooksul astusid üllatusesinejatena üles nii õpilased kui õpetajad.




Muusikanädalale pani punkti Daniel Levi oma akustilise kontserdiga. Kontserdi lõpus oli õpilastel võimalus küsida küsimusi, saada autogrammi ja teha koos pilti.




Muusikanädalate peakorraldajaks on õpetaja Meeli Nõmme.
Rahaliselt toetas muusikanädalat Kultuurkapitali Jõgevamaa ekspertgrupp.
Rohkem pilte muusikanädalast näeb siit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar