esmaspäev, 19. september 2016

PÜG-i mobiilse discgolfi raja avamine

12. septembril sai Põltsamaal avalöögi üleriiklik heategevuskampaania Epiim Eesti Laste Heaks fondist, kus avati linna esimene discgolfi rada ning peeti maha näidismatš.

Uuel discgolfi rajal pidasid avalahingu Põltsamaa Ühisgümnaasiumi koolilastest, õpetajatest ja Epiima ühistu liikmetest koosnenud võistkonnad. Võitjaks osutusid kõige nooremad ehk üheksanda klassi õpilased.

“Ma poleks osanud ette kujutadagi, et see discgolf nii kaasakiskuv on,” kiitis koolilastele avalahingus napilt alla jäänud farmerite võistkonna kapten, Epiima juhatuse esimees Jaanus Murakas, kelle sõnul on üleriikliku heategevusprojekti laiem eesmärk koolilastele huvitavat ja arendavat tegevust pakkuda. “Moodne tehnoloogia on väga hea, aga me tahame, et terve laste koolipõlv ei mööduks klassiruumis või ninapidi nutiseadmetes,” selgitas Jaanus Murakas Epiima farmerite ettevõtmise kandvat ideed.

Põltsamaa Ühisgümnaasiumi direktori Aimar Arula sõnul on discgolf kogu Eestis hoogsalt populaarsust koguv sportlik mäng, mida seni paraku Põltsamaal harrastada ei saanud. “Täna saame discgolfi isegi kehalise kasvatuse tunnis rakendada, rääkimata siis uuest mõnusast vaba aja veetmise võimalusest, mis tervele Põltsamaa linnale rõõmu toob,” ütles Arula.

Discgolfi mängimiseks vajalik varustus soetati tänu heategevuskampaaniale Epiim Eesti Laste Heaks, millega toetatakse tänavu kümnete tuhandete eurode eest lastega seotud projekte. Laste jaoks koguti raha Eesti piimafarmeritele kuuluva Epiima toodete müügist.

Rohekm fotosid (autor: Meido Kuus) kampaania avaüritusest leiab aadressilt:
https://www.dropbox.com/sh/a975neo67a6i87k/AABEkSPegqzMe4ETHBvsUrwza?dl=0

Projekti "Discgolf kutsub Põltsamaa lapsi ja noori liikuma ning elamusi koguma" raames soetati 1 statsionaarne discgolfi korv ja 9 teisaldatavat koolipaketi korvi koos 60 kettaga. (Projekti maksumus 1797€).Nüüd on koolis uus ja huvitav võimalus nii kehalise kasvatuse tunnis kui ka vahetunnis ja pärast tunde õues üksi või koos sõpradega sportlikult aega veeta.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar