reede, 1. detsember 2017

Lastevanemate üldkoosolek, 28.novembril. Peaesinejaks toitumisnõustaja Erik Orgu.

Päevakorras oli:
18.00 Sissejuhatus- Aimar Arula.
18.10 Kokkuvõte vanematekogu senistest tegemistest -kooli hoolekogu esimees Ave Paluoja ja vanematekogu esimees Annika Kallasmaa.
18.45 Toitumisalane seminar- läbiviija Erik Orgu.

Peale direktori lühikest sissejuhatust andis Annika Kallasmaa ülevaate kevadel tegevust alustanud vanematekogu tegemistest. Vanematekogu algatusel kaaluti koolis 1.- 5. klassi laste koolikotte, sest vanamad oli märganud kodus, et laste koolikotid on liiga rasked. Kokkuvõtte kaalumistest kandis ette kooli hoolekogu esimees Ave Paluoja. Paljude laste koolikotid olidki normist raskemad. See on kindlasti vanematele murekohaks, mida püütakse edaspidi lahendada.
Seejärel toimus toitumisalane seminar, mida viis läbi Erik Orgu. Ta rääkis, et kõik nn halb mida sööme toidab meie sees halbu baktereid ja kõik nn head toidud toidavad meie sees häid baktereid.
Kõik haigused saavad nö alguse meie soolestikust. Lõpuks mõjutab toit ka meie aju. Kuulsime vanematega, et toitumisel kõige tähtsam on mida me sööme, siis millal me sööme, seejärel vaadata vajalikke koguseid ja lõpuks kui tihti me sööme. Päevas soovitas Erik Orgu liikuda 10 000 sammu ja ära ei tohi unustada puhta vee joomist. Meelde jäi tema ütlus, et : "Vesi on vedel hapnik". Suhkru asemel soovitas ta hoopis 3 tl mett päevas tarvitada, kui tekib magusa isu ning  süüa päevas kindlasti puu- ja kööguvilju. Söögikordade vahel ei soovitanud ta  näksida, sest seedesüsteem tahab vahepeal puhata. Oleks tore ütles ta, kui saame kaks korda nädalas tegeleda 45 min. spordiga. Külastada regulaarselt arsi ja hoida oma tervisel arsti silm peal oli ka tema soovitus. Seminari lõppedes vastas külaline ka lasteavanemate poolt esitatud küsimustele.  Kuna pähklid on tervisele head, siis Annika Kallasmaa käest saadud kingituse ( pähklid)  üle oli Erik Orgul eriti hea meel. Seminar lõppes veidi enne kella üheksat. Oli kindlasti väga hariv seminar, mis oli lastevanamatele vajalik. Kõik lapsevanemad said kuulata, kuidas edaspidi osata paremini jälgida millist toitu, kui palju  ja millal tarvitavad meie lapsed.

Üldkoosolekul osaleja,
5.a klassi lapsevanem Inge Volmer










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar