reede, 30. oktoober 2015

Konverents „Küberkaitsja või küberkurjategija?“

Neljapäeval, 29. oktoobril osalesid Aimar Arula, Janel Palm, Heli Aiaots ja Janis Nõlvak Kaitseliidu Küberkaitseüksuse (KKÜ) ja Maria Mägi Advokaadibüroo koostöös korraldatud konverentsil „Küberkaitsja või küberkurjategija?“. 

Konverentsi eesmärk oli kaardistada küberkaitse aktuaalsemaid probleemid ning kutsuda nendel teemadel kaasa rääkima ja arutlema. Konverentsil käsitleti konkreetseid praktikas tõstatunud küberkaitsega seonduvaid probleeme õiguslikus võtmes ning analüüsiti rahvusvahelise õiguse kui karistusõiguse pinnalt, kust jookseb piir lubatu ja keelatu vahel. 

Konverentsi avas Kaitseliidu ülem, brigaadikindral Meelis Kiili. Edasi olid erinevad ettekanded küberkaitsest ja sellega seonduvast, kus astusid teiste seas üles Andrus Padar, Eeva Mägi, Dr Rain Ottis, Piret Pernik, Mare Tannenberg, PhD Erkki Hirsnik ja Indrek Tibar. 

Üldiselt võiks konverentsi kokku võtta lausega, et internetti kasutades tuleb olla väga ettevaatlik ja kriitiliselt mõelda, et kas igat linki on vaja avada või võib selle taga peituda mõni oht. Samuti tasuks üle vaadata oma arvuti, nutitelefoni või tahvelarvuti turvaseaded, et tagada seadmete ohutus ja vältida sattumist küberkuritegevuse ohvriks. 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar