reede, 27. mai 2016

Maikuu õppepäevad looduses

Õppeaasta on kohe lõppemas ja ka KIKi projekt „Õppepäevad Põltsamaa ÜG-i 1. - 12.kl õpilastele.“ on selleks korraks läbi saanud. Projekti toetas Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) - 11702,90€. Projektist said osa kõik 1.-12.kl õpilased, mõned klassid osalesid kahel õppepäeval; kokku toimus 28 programmi ja koostöö toimus 11 õppekeskusega.

Maikuus osalesid 5.kl õpilased Võrtsjärve õppekeskuses toimunud õppepäeval „Kalade õppeprogramm“. Õppepäeval õppisid  õpilased akvaariumides olevate kalade kaudu tundma eri liiki kalu. Järvest õngitseti erinevat liiki õngedega kalu, mõõdeti nende pikkused, määrati liigid. Lisaks tutvustati ja selgitati kalastamisega seotud seadusandlust. Õppepäeva lemmiktegevuseks oli parvesõit.


8.kl õpilased osalesid programmis „Avastusretk putukametsas“  Kauksi Looduskeskuses. Õpilased õppisid tundma putukate mitmekesisust, nende seoseid metsaga ja teiste elusolenditega, saadi teada millised on head ja halvad putukad ning miks on putukad meile vajalikud? Huvitav oli see, et noaga sai ise koorealusest üraskeid ja nende käikusid otsida.






6.kl õpilased tutvusid Peipsi järve äärse loodusega ja elukeskkonnaga, sõideti läbi Mustveest ja Raja tänavkülast, käidi Kasepääl, et tutvuda näitusega "Peipsi järve elu tuba". Programmi „Peipsi järve reisipäevik“  läbiviimisel moodustasid õpilased rühmad, kus igal liikmel oli oma roll (kroonik, ajakirjanik, loodusteadlane, bussijuht või fotograaf) ning jäädvustati päev vastavalt oma rollile.


Vahvad õppekäigud jätkuvad aga juba uuel õppeaastal, sest KIK toetas taas meie projekti.  Nii on võimlaik kogu klassiga minna koolikeskkonnast välja loodusesse tarkust koguma.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar