laupäev, 4. juuni 2016

Piimakokteiliga farmi külastama!


Põltsamaa ÜG-i 1.b klassi õpilasgrupp osales piimakokteilide võistlusel. 30. aprilliks tuli 3-5 liikmelise meeskonnaga välja mõelda piimakokteili retsept ja teha kokteili valmistamisest lõbus video ning see YouTubi-i laadida. Piimakokteilide võistlus toimus Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja piimaprogrammi "Piim - päeva pärl!" raames.
Žürii hindas kokteilide retsepte ja videote sisu, igast maakonnast loositi välja 2 võistkonda, kes said auhinnaks oma klassile tasuta ekskursiooni moodsasse piimafarmi 2. juunil toimunud avatud farmide päeval. Parimate piimakokteilide valmistajad võtsid mõõtu finaalis, mis toimus Tallinnas piimafestivalil. Sel korral Põltsamaa väikesed kokteilivalmistajad finaali ei pääsenud, aga vahvast ekskursioonist said osa kõik 1. b klassi õpilased, kes koos vanematega Pajusi ABF farmi külastasid.
Külastajad said teada, kuidas piimakarja pidamisega tegeletakse, tutvuti nii suurte lehmade kui ka väikeste vasikatega; lapsed said juua külma piima ja süüa lehmakommi.

Proovi sinagi palavatel suvepäevadel jahutavat piimakokteili " Kaks sõpra Ma ja Mu!", video piimakokteili valmistamisest: https://www.youtube.com/watch?v=l7jbiBc2V2g



 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar