esmaspäev, 6. juuni 2016

Rattaeksam

27. mail toimusid kolmandatel klassidel jalgrattaeksamid.
Kogu õpe algas jaanuari teisel nädalal, kui peale talvevaheaega kooli tulime. Liiklust hakkas meile õpetama Mariin Sirk. Õpe toimus kord nädalas ja nii kuni mai lõpuni eksamini välja  Kohe esimesel korral jäi koduseks ülesandeks joonistada enda kodutee koos kõigi tänavate ja seal asuvate liiklusmärkidega. Edaspidi õppisime liiklusmärke ja reegleid. Ilmade soojenedes õppisime vigursõitu seal platsil, kus talvel oli uisuväljak.
Küll oli hea, et vigursõitu sai ka peale tunde käia harjutamas. Kõige raskem oli tähiselt metallpulga ühte kätte haaramine ja siis oli vaja üks ring sõita ümber tähise ning lõpuks metallpulk uuesti tähise külge magnetile asetada. Õnneks seda vigurit eksamil ei nõutud. Kui liiklus ja  vigursõit oli lastel mai alguseks selge, siis viis Mariin Sirk meid tänavale liiklusesse. Kooli oli vaja tulla korras rattaga  ja kõigil oli  vaja kiiver pähe panna. Nii möödusid meie liikulustunnid.
Eksamipäeval oli ilus päikeseline ja soe ilm. Kõigepealt oli vaja  teha kirjalik eksam liikluse tundmise kohta, seejärel platsil vigursõit ja siis sõita linnas. Kõik, kes kirjaliku eksami ära tegid, said minna vigursõitu tegema. Vigursõidus oli vaja ületada kiike, sõita number kaheksa kujundit mööda, tuli näidata suunda, sõita läbi kitsa renni ja lõpuks vaadata selja taha. Kes korralikult ei vaadanud, ei näinud ka näidatud numbrit. Tuli olla sõites väga tähelepanelik, täpselt nii tuleb teha ka tänaval liikluses.
Küll on hea, et load kätte saime, nüüd saan ilma vanemateta linnas sõita ja ka kooli sõita rattaga.
Hea, et Mariinil järkus meile liiklust õpetades jaksu ja rõõmsat meelt, TÄNAME!

Liiklusõppes osaleja ja eksami sooritaja Anel Volmer, 3.a klass


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar