reede, 2. juuni 2017

Kuuendad klassid külastasid Riigikogu

Kuna kuuendas klassis alustatakse ühiskonnaõpetuse tudeerimist, käisid õpilased lastekaitsepäeval, 1. juunil, Tallinnas külastamas Riigikogu.
Päev algas Tallinna trammidepoos, kus kohtuti Põltsamaa linna volikogu esimehe Andres Väänaga. Koos temaga uudistati alustuseks „trammide kodu“. Seejärel sõideti kohvikutrammiga Kadriorgu. Õpilastele meeldis kohvikutramm väga, sest nende sõnul nad tavaliselt trammiga ei sõida. Seega oli saadud kogemus midagi uut. Lisaks kuuldi põnevaid fakte trammide ajaloost. Aga see polnud veel kõik, sest Kadriorus võis näha ka presidendilossi. Põnevamad kohad nähtud, jätkati trammiga sõitu Vabaduse väljakule ja sealt edasi jalutati vanalinnas.
Et päeva sisukamaks teha, said noored võimaluse tutvuda Toomkirikuga, kus õpetaja Arho Tuhkru rääkis ajaloolistest perekonnavappidest, vanadest nimedest ja sõnadest ning ümbermaailmareisi teinud kuulsast admiral von Krusensternist.
Ja siis jõutigi lõpuks Riigikokku. Aga sinna lihtsalt niisama sisse ei saanud, vaid tuli kõigepealt läbida põhjalik turvakontroll. See tekitas õpilastes elevust ning häälestas kõiki juba varakult ette millekski suureks ja põnevaks. Ja kui siis hoonesse pääseti, tutvuti kõige pealt riigikogulase Enn Eesmaa tööruumidega ning lõpuks kohtuti tema endaga ka nõupidamissaalis. Enn Eesmaa jutustas õpilastele Riigikogu tööst ning vastas samuti nende küsimustele. Samal ajal oli õpilastelgi võimalik oma teadmisi näidata vastates küsimustele ning võites auhindu.
Kõige krooniks oli õpilastel võimalus näha isegi istungit. Õpilased tunnistasid, et koosolek oli huvitav ning tuntud poliitikute nägemine põnev.
Riigikogu külastusele pani „kirsi tordi“ peale Pika Hermanni torni ronimine. Jõudes 215 trepiastet kõrgemale, võttis kõiki vastu hingematvalt ilus vaade Tallinna linnale. Hiljem omavahel vesteldes möönsid lapsed, et vast kõige enam meeldiski enamusele just nimelt tornis käimine, sest nagu nad ütlesid. „Seal kõrgel oli tore olla!“
Samas, kõik olid nõus, et tegelikult oli terve päev vahva ja uudseid kogemusi täis. Selle eest tuleb aga suur tänu öelda Andres Väänale, kes korraldas nii ekskursiooni kui ka rahastas sõidu. Riigikogus kogetu kinnistas klassiruumis õpitut.
Õpilaste arvamused seadis kokku Margit Uus.













Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar