esmaspäev, 5. juuni 2017

Esimese sinimustvalge lipu õmblemine Põltsamaal



Esimese sinimustvalge lipu õmblemine Põltsamaal

4. juunil 2017 tähistas Eesti Vabariik oma lipu 133. aastapäeva. Teadvustamiseks, et esimene Eesti Üliõpilaste Seltsi lipp õmmeldi Põltsamaal, toimus 2.juunil  5.klasside õpilastele õppepäev „Esimese sinimustvalge lipu õmblemine Põltsamaal“. Lisaks Põltsamaa Ühisgümnaasiumi õpilastele osalesid õppepäeval  ka Esku, Lustivere ja Pisisaare koolide õpilased.

Õppepäeva eesmärgiks oli, et õpilased õpivad klassiruumist väljas läbi ühiste praktiliste tegevuste ja kai kinnistavad juba õpitut. Õpilased saavad teada, et esimene sinimustvalge lipp õmmeldi Põltsamaal, selle õmblemisega seotud ajaloolisi isikuid ja paiku. Samuti teavad Eesti lipu mõõtmeid, värvide tähendust, kasutamist, õpivad laulma laulu „Eesti lipp“.

Ajaloolisel õppepäeval oli vaja õpilastel rakendada teadmisi ja oskusi matemaatikast, loodusõpetusest, muusikaõpetusest, käsitööst, emakeelest, kasutada nutiseadet. Ja muidugi - liikumine ühest õpitoast teise oli puhas rõõm ja tervis! Õpilaste sõnul oli väga huvitav just lipu õmblemine ajalooliste õmblusmasinatega.  Sündmuse jäädvustamine oli samuti üheks ülesandeks (vt pildid)

Õppepäev sai teoks tänu abivalmis juhendajatele Põltsamaa raamatukogust, muuseumist , noortekeskusest, muusikakoolist, ühisgümnaasiumist, kirikust, Katre Meistrikojast. Aitäh teile, et õpilased said huvitava õppepäeva! Päev lõppes endise kihelkonnakooli hoone juures, kus viktoriini tulemused näitasid, et lapsed olid olnud usinad õppijad.  














Riina Valdmets, õppepäeva koordinaator

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar